Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med gorgonzolasås grönkål och valnötter – recept

Nötter och grönmögelost gör en annorlunda, men ljuvlig smaksättning till pastan

Pasta med gorgonzolasås grönkål och valnötter – recept
Pasta med gorgonzolasås grönkål och valnötter – recept
Pasta med gorgonzolasås grönkål och valnötter – recept
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 gpenne

Sås

  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 0,5 dlpurjolök- hackad
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 150 ggorgonzola- krämig
  • 0,5 dlpastavatten- cirka
  • salt
  • peppar
  • 300 ggrönkål- strimlad
  • 3 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt

Till servering

  • 50 gvalnötter- rostade

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.

  2. Fräs vitlök och purjolök i olja i en kastrull, 1/2 minut. Tillsätt grädde och gorgonzola i bitar. Rör om under tiden osten smälter. Tillsätt lite pastavatten för att reda såsen. Sjud såsen 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Värm ugnen till 200 grader. Lägg grönkålen i en bunke och tillsätt olivoljan. Blanda kål och olja med händerna. Bred ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper, strö över flingsalt. Ugnsrosta kålen i mitten av ugnen tills den blir spröd, 5–10 minuter.

  4. Blanda pastan och hälften av grönkålen med såsen i en bunke. Garnera med resten av grönkålen och rostade valnötter vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker