Recept från Mitt kök
Sugen på mer pasta? Spana in några av våra favoriter här!
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Nötter och grönmögelost gör en annorlunda, men ljuvlig smaksättning till pastan
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.
Fräs vitlök och purjolök i olja i en kastrull, 1/2 minut. Tillsätt grädde och gorgonzola i bitar. Rör om under tiden osten smälter. Tillsätt lite pastavatten för att reda såsen. Sjud såsen 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 200 grader. Lägg grönkålen i en bunke och tillsätt olivoljan. Blanda kål och olja med händerna. Bred ut grönkålen på en plåt med bakplåtspapper, strö över flingsalt. Ugnsrosta kålen i mitten av ugnen tills den blir spröd, 5–10 minuter.
Blanda pastan och hälften av grönkålen med såsen i en bunke. Garnera med resten av grönkålen och rostade valnötter vid serveringen.
Recept från Mitt kök
Läs mer:
8 superenkla pastarätter att laga till middag
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker