Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pekannötter i kolasås med lingon, chokladgrädde och kaksmulor görs direkt i de glas de ska serveras ur. Portionsförpackade desserter är fint och praktiskt. Varva nötter, lingon, kola och choklad och strö kaksmulorna över strax före servering.
Chokladgrädde: Lättvispa grädden. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad till 55°. Tillsätt vattnet och vänd snabbt ihop chokladen med grädden. Låt stå i kylen minst 30 min.
Kola: Rör karamelliserad mjölk och grädde till en slät kolasås.
Fördela nötterna i 10 glas. Lägg på kola så att det täcker nötterna. Lägg på lingon. Skeda eller spritsa på chokladgrädden och smula över kaksmulor.