Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor

Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor görs direkt i de glas de ska serveras ur. Portionsförpackade desserter är fint och praktiskt. Varva nötter, lingon, kola och choklad och strö kaksmulorna över strax före servering.

Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor
Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor
Pekannötter i kolasås med lingon, choklad­grädde och kaksmulor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gpekannötter- rostade
  • 75 gsmåkakor- torra, t ex ­drömmar eller bondkakor
  • 125 glingon- rårörda

Chokladgrädde

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 65 gchoklad- mörk (70 %)
  • 2 tskvatten- ljummet

Ingredienser

  • 1 burkkaramelliserad mjölk- (397 g)
  • 2 mskvispgrädde

Gör så här

  1. Chokladgrädde: Lättvispa grädden. Hacka chokladen och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad till 55°. Tillsätt vattnet och vänd snabbt ihop chokladen med grädden. Låt stå i kylen minst 30 min.

  2. Kola: Rör karamelliserad mjölk och grädde till en slät kolasås.

  3. Fördela nötterna i 10 glas. Lägg på kola så att det täcker nötterna. Lägg på lingon. Skeda eller spritsa på chokladgrädden och smula över kaksmulor.

Vad tyckte du om receptet?