Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pekannötsrutor - recept

Gör goda chokladrutor med mandel- och kokosmjöl, vispgrädde och smör. Ringla över choklad och garnera med pekannötter.

Pekannötsrutor - recept
Pekannötsrutor - recept
Pekannötsrutor - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlvispgrädde
  • 50 gmörk choklad- sockerfri
  • 40 gsmör- mjukt
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 1,5 dlkokosmjöl
  • 1,5 msklättströ

Till garnering

  • 35 gmörk choklad- sockerfri
  • pekannötter

Gör så här

  1. Lägg plastfilm i en plastform.

  2. Koka upp grädden, hacka chokladen och smält den i den varma grädden.

  3. Rör i smör, mandelmjöl, kokosmjöl och lättströ. Häll upp massan i formen och låt den stå i kylen tills chokladen stelnat.

  4. Ta ut formen och lossa chokladen från plasten.

  5. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över.

  6. Lägg på pekannötter och skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök