Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Förgrädda pajbotten och häll sedan i en fyllning med mörk choklad och pekannötter. Servera med fudgekolasås och lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Lägg degen i en påse och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter.
Tryck ut pajdegen i en pajform cirka 22-24 centimeter i diameter och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 12-14 minuter. Gör fyllningen under tiden.
Vispa upp ägg och muscovadosocker.
Smält smöret och chokladen på medelvärme i en kastrull eller i ett vattenbad. Rör ner smöret och chokladen i äggsmeten och häll upp fyllningen i pajskalet.
Lägg på pekannötterna i ett cirkelformat mönster.
Grädda pajen på nedersta falsen i ugnen i cirka 15-16 minuter. Ta ut pajen och låt den svalna.
Mörk fudgekolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Rör om tills smöret smält, koka upp och sjud några minuter tills kolasåsen börjar tjockna. Rör om då och då i botten så att det inte bränns, men rör inte hela tiden. Tänk på att såsen tjocknar lite när den svalnat.
Pudra pajen med florsocker och servera med lättvispad grädde och fudgesås.
Recept från Mitt kök