Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Små pekankolapajer

Recept på små pekankolapajer. Efterrätt till fest och helg. I de här små pekankolapajerna gömmer sig ett krämigt och knaprigt inre.

Små pekankolapajer
Små pekankolapajer
Små pekankolapajer
Pekankolapajer Foto: Charlie Drevstam

Pajdeg

  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 mskströsocker

Fyllning

  • 2 dlströsocker
  • 2 msksirap- ljus
  • 25 gsmör
  • 0,5 dlmellangrädde- (27 %)
  • 2ägg- mediumstora
  • 1 tskvetemjöl
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 100 gpekannötter- orostade, t ex Ica Gott liv
  • salt

Till servering

  • florsocker
  • 2 dlmellangrädde- (27 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Pajdeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tryck ut degen i små formar, nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i frysen 15 min. Ta ut och grädda dem i ugnen 15–20 min, tills de har fått lite färg.

  3. Fyllning: Häll socker, sirap, smör och grädde i en teflonpanna. Låt blandningen sakta koka upp och låt puttra 2 min. Dra från värmen och låt svalna 5 min.

  4. Vispa äggen skummiga i en skål. Rör i mjöl, vaniljsocker, nötter och 1 krm salt.

  5. Tillsätt sirapsblandningen försiktigt och under omrörning till äggsmeten. Häll blandningen i pajskalen.

  6. Grädda formarna på nedre falsen i ugnen 25 min eller tills fyllningen har stannat. Låt pajerna svalna.

  7. Till servering: Pudra florsocker över pajerna och servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?