Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 33g
Protein: 5g
Kolhydrater: 43g
Recept på små pekankolapajer. Efterrätt till fest och helg. I de här små pekankolapajerna gömmer sig ett krämigt och knaprigt inre.
Sätt ugnen på 175°.
Pajdeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tryck ut degen i små formar, nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i frysen 15 min. Ta ut och grädda dem i ugnen 15–20 min, tills de har fått lite färg.
Fyllning: Häll socker, sirap, smör och grädde i en teflonpanna. Låt blandningen sakta koka upp och låt puttra 2 min. Dra från värmen och låt svalna 5 min.
Vispa äggen skummiga i en skål. Rör i mjöl, vaniljsocker, nötter och 1 krm salt.
Tillsätt sirapsblandningen försiktigt och under omrörning till äggsmeten. Häll blandningen i pajskalen.
Grädda formarna på nedre falsen i ugnen 25 min eller tills fyllningen har stannat. Låt pajerna svalna.
Till servering: Pudra florsocker över pajerna och servera med vispad grädde.