Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pecorinobakad örtlax

Recept på pecorinobakad örtlax. Herbes de provence är en användbar kryddblandning. Den består av örter som ­ros­marin, oregano, ­basilika, salvia och timjan.

Pecorinobakad örtlax
Pecorinobakad örtlax
Pecorinobakad örtlax
Recept på pecorinobakad örtlax. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 mskherbes de Provence
  • 1gul lök- liten
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlpecorino- riven, eller ­parmesanost

Tillbehör

  • 3 dlris- gärna jasminris
  • 3 dlgröna ärter- frysta, små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär laxen i fyra bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med örtkrydda, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Skala och finhacka löken. Koka upp lök, grädde och hälften av ­osten. Låt såsen sjuda 3–5 min.

  5. Häll såsen över laxen. Strö över resterande ost. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, tills ­fiskens innertemp­eratur är 54°.

  6. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och strö dem runt om laxen vid servering. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?