Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 40g
Kolhydrater: 54g
Recept på pecorinobakad örtlax. Herbes de provence är en användbar kryddblandning. Den består av örter som rosmarin, oregano, basilika, salvia och timjan.
Sätt ugnen på 200°.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skär laxen i fyra bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med örtkrydda, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Skala och finhacka löken. Koka upp lök, grädde och hälften av osten. Låt såsen sjuda 3–5 min.
Häll såsen över laxen. Strö över resterande ost. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, tills fiskens innertemperatur är 54°.
Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och strö dem runt om laxen vid servering. Servera med ris.