Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peach melbasylt

Hallonsylt och en persikosylt varvas i en och samma burk.

Peach melbasyltPeach melbasyltPeach melbasylt
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kghallon
  • 1 kgpersikor
  • 2 pktsyltsocker- (660 gram) eller 1 paket, 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Rensa hallonen och blanda med ett paket syltsocker 1+3 eller ett halvt paket vanligt syltsocker. Koka upp under omrörning, låt koka i 2 minuter. Ta från värmen och skumma noga.

  2. Skålla, skala och skär persikorna i små bitar. Blanda med syltsocker och koka under omrörning i 5-10 minuter, beroende på hur mogna persikorna är. Ta från värmen och skumma noga. Häll upp ett par centimeter av den ena sylten i burkar. Ställ i kylskåp för att svalna och stelna. Häll upp lika mycket av den andra sylten ovanpå den kalla och ställ in i kylen. Upprepa tills burkarna är fyllda. Förslut. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök