Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peach Melba-tårta

Recept på Peach Melba-tårta. Lägg ihop tårtan strax före servering.

Peach Melba-tårtaPeach Melba-tårtaPeach Melba-tårta
Recept på Peach Melba-tårta. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 gchoklad- mörk, (70 %)
  • 6äggvitor- (200 g)
  • 3,5 dlströsocker
  • 1,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2 tskvitvinsvinäger

Persikocurd, ca 3 1/2 dl

  • 2persikor
  • 1citron
  • 0,5 dlströsocker- + 2 dl
  • 3äggulor
  • 50 gsmör

Garnering

  • 5 dlvispgrädde
  • 2persikor
  • 250 ghallon
  • ätliga blommor
  • florsocker

Gör så här

  1. Maräng: Hacka chokladen. Smält den i mikron. Rita tre cirklar, ca 20 cm i diameter, på två bakplåtspapper. Sätt ugnen på 100° varmluft. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, vispa till en fast marängsmet. Sikta imajsstärkelsen. Vispa ner vinägern.

  2. Bred ut marängsmeten i cirklarna. Droppa över chokladen och gör virvlar med en spetsig pinne. Grädda på plåtar ca 1 timme. Stäng av värmen, låt plåtarna stå kvar med luckan öppen ca 1 timme.

  3. Curd: Skär persikorna i bitar. Koka dem mjuka i 1/2 dl socker. Mixa slätt. Sila. Riv citronskalet, pressa ut 3/4 dl saft.

  4. Blanda persikopuré, citronsaft och -skal, 2 dl socker och äggulor i en kastrull. Sjud på medelvärmeunder vispning tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i klickar under vispning. Låt svalna.

  5. Vispa grädden. Dela persikorna i bitar. Varva bottnarna med curd, grädde, hallon och persika. Garnera med blommor.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna på ett vackert tårtfat från Rörstrand

 Läs mer och köp här!