Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Peach Melba-tårta. Lägg ihop tårtan strax före servering.
Maräng: Hacka chokladen. Smält den i mikron. Rita tre cirklar, ca 20 cm i diameter, på två bakplåtspapper. Sätt ugnen på 100° varmluft. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret, lite i taget, vispa till en fast marängsmet. Sikta imajsstärkelsen. Vispa ner vinägern.
Bred ut marängsmeten i cirklarna. Droppa över chokladen och gör virvlar med en spetsig pinne. Grädda på plåtar ca 1 timme. Stäng av värmen, låt plåtarna stå kvar med luckan öppen ca 1 timme.
Curd: Skär persikorna i bitar. Koka dem mjuka i 1/2 dl socker. Mixa slätt. Sila. Riv citronskalet, pressa ut 3/4 dl saft.
Blanda persikopuré, citronsaft och -skal, 2 dl socker och äggulor i en kastrull. Sjud på medelvärmeunder vispning tills det börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smöret i klickar under vispning. Låt svalna.
Vispa grädden. Dela persikorna i bitar. Varva bottnarna med curd, grädde, hallon och persika. Garnera med blommor.