Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peach melba på grillen med kardemumma-smulor och glass

Recept på Peach melba. Gör ren grillgallret noga innan du grillar persikorna, eller lägg dem i en grillkorg för att de inte ska ta smak av det som grillats före. Servera med kardemumma-smulor och glass.

Peach melba på grillen med kardemumma-smulor och glass
Peach melba på grillen med kardemumma-smulor och glass
Peach melba på grillen med kardemumma-smulor och glass
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 5 stpersikor- mogna
  • 500 ghallon
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsklime- pressad

Kardemummasmulor

  • 125 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 krmkardemumma- mald
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 1 lvaniljglass

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1.  Kardemummasmulor: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl, kardemumma och salt. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om då och då. Låt smulorna kallna.

  2. Halvera och kärna ur persikorna. Mosa hallonen med socker och limesaft. Grilla persikorna ca 5 min på varje sida.

  3. Servera persikorna nygrillade med rårörda hallon, kardemummasmulor och vaniljglass. Garnera med myntablad.

Vad tyckte du om receptet?