Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Cobbler är en amerikansk kaka där frukten täcks av en tjock kaksmet som får en knaprig yta när den gräddas. Strö över hyvlad mandel och servera med vispad grädde.
Fyllning: Kärna ur och skär persikorna eller nektarinerna i klyftor.
Smält smöret i en kastrull, lägg i klyftorna och honungen. Vänd runt klyftorna tills det börjar mjukna. Dra av från värmen.
Rör i hallonen och majsstärkelsen.
Cobbler: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop smör, honung och lucuma och vispa ihop med de torra ingredienserna. Vispa i grädde och ägg.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med hel botten eller en ugnsform cirka 24 centimeter i diameter.
Lägg i fyllningen och klicka på cobblersmeten.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Håll koll de sista minuterna i ugnen, så att det inte bränns.
Strö över mandeln.
Servering: Vispa grädden och servera till.
Recept från Mitt kök