Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassiker med hallon, persika och vaniljglass. Den franske kocken Auguste Escoffier som jobbade på Savoy Hotel i London skapade desserten på 1890-talet för att hedra den australiska sopranen Nellie Melba.
Inkokta persikor: Koka upp vatten. Snitta persikorna med ett kors i varje topp. Lägg ner persikorna i det kokande vattnet. Sjud i ett par minuter.
Lyft upp persikorna och lägg dem i en skål med isvatten. Lyft upp persikorna och dra av skalet. Dela persikorna på mitten och kärna ur dem.
Koka upp socker, vatten och vin. Lägg i persikorna och sjud i ett par minuter och låt persikorna svalna i lagen.
Hallonsås: Mixa ihop hallonpurén och florsocker.
Servering: Skär persikorna i klyftor och lägg på tallrikar. Lägg på vaniljglass och vispad grädde. Ringla över hallonsås, lägg på hallon och mandelspån.
Recept från Mitt kök