Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Peach Melba - klassiskt recept

En klassiker med hallon, persika och vaniljglass. Den franske kocken Auguste Escoffier som jobbade på Savoy Hotel i London skapade desserten på 1890-talet för att hedra den australiska sopranen Nellie Melba.

Peach Melba - klassiskt recept
Peach Melba - klassiskt recept
Peach Melba - klassiskt recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Inkokta persikor

  • 6persikor
  • 3 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 2 dlvitt vin

Hallonsås

  • 2 dlhallonpuré
  • 1 mskflorsocker

Tillbehör

  • vaniljglass
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlhallon
  • mandelspån

Gör så här

  1. Inkokta persikor: Koka upp vatten. Snitta persikorna med ett kors i varje topp. Lägg ner persikorna i det kokande vattnet. Sjud i ett par minuter.

  2. Lyft upp persikorna och lägg dem i en skål med isvatten. Lyft upp persikorna och dra av skalet. Dela persikorna på mitten och kärna ur dem.

  3. Koka upp socker, vatten och vin. Lägg i persikorna och sjud i ett par minuter och låt persikorna svalna i lagen.

  4. Hallonsås: Mixa ihop hallonpurén och florsocker.

  5. Servering: Skär persikorna i klyftor och lägg på tallrikar. Lägg på vaniljglass och vispad grädde. Ringla över hallonsås, lägg på hallon och mandelspån.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök