Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pavlovakrans. Gör egen hallonpuré genom att mixa och passera hallon. Dulce de lechen som blir över kan frysas. Köp färdig lemon curd om du vill förenkla.
Sätt ugnen på 100° varmluft. Rör ihop socker och äggvita i en rostfri skål. Värm upp över vattenbad under omrörning till 55–60°.
Vispa smeten till en fast marängsmet, gärna i en hushållsassistent. Blanda i vaniljsockret.
Spritsa en krans ca 22 cm på ett bakplåtspapper på en plåt och runda maränger på ett annat bakplåtspapper på en plåt.
Grädda marängkrans och småmaränger mitt i ugnen ca 1 timme tills de känns lätta och lossar från bakplåtspappret. Låt marängerna kallna på galler.
Hallonkräm: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp hallonpuré, vaniljfrön, vaniljstång, mjölk och citronsaft i en kastrull.
Vispa upp äggulorna med socker och majsstärkelse I en bunke. Sila den varma hallonmjölken över äggsmeten under omrörning. Häll tillbaka smeten i den rengjorda kastrullen.
Sjud krämen under omrörning på medelvärme tills den tjocknar. Ta kastrullen från plattan, tillsätt smöret. Rör tills det smält och tillsätt salt. Låt krämen kallna.
Flädercurd: Vispa äggulor och 2 1/2 msk socker. Koka upp flädersaft, citronsaft, 2 1/2 msk socker och smör i en kastrull. Häll saften i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme under omrörning tills krämen tjocknat. Låt kallna. Förvara i kyl.
Vispa upp hallonkrämen. Vispa grädden lätt och vänd ner i hallonkrämen, lite i taget.
Klicka ut hallonkrämen på den runda marängbottnen. Lägg på de små marängerna och spritsa på flädercurd och dulce de leche. Pudra över florsocker. Garnera med blommor och blad.