Receptet för den goda pistaschkrämen hittar du här:
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pavlovan är godast att servera samma dag eller dagen efter. Står den i flera dagar kan den bli seg i stället för krispig på utsidan och fluffig inuti. Fyllning och topping läggs på precis innan servering.
Sätt ugnen på 90° varmluft. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ den över ett vattenbad. Värm under omrörning till 60°. Sätt bunken i köksassistenten och vispa till en sval, glansig och fast marängsmet. Vänd i pistaschnötter och vaniljsocker.
Klicka eller spritsa ut marängen till en krans på en plåt med bakplåtspapper. Dra med en sked överst på kransen så det bildas en ränna.
Grädda marängen mitt i ugnen i 1 1/2–2 tim. Stäng av ugnsvärmen och låt pavlovan stå kvar i eftervärmen tills ugnen har kallnat.
Fyllning: Vispa grädden fast med florsockret. Spritsa eller bred ut pistaschekräm på pavlovakransen. Klicka på grädde och hjortronsylt. Strö över pistaschnötter och garnera eventuellt med oxalis. Servera direkt.
Receptet för den goda pistaschkrämen hittar du här:
Läs också: