Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pavlova är skapad av en kock på Nya Zeeland som blev förälskad i Anna Pavlova, en rysk prima ballerina. Efter föreställningen, gick han hem och bakade en marängtårta, lätt och luftig, som ballerinas kjol.
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, 3 msk i taget tills marängsmeten blir styv och blank.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en rundel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg upp marängsmeten i mitten av rundeln och bred ut smeten inom rundelns ramar.
Grädda marängen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
Koka upp 1 dl av grädden i en liten släpplättstekpanna. Lägg i den hackade chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Låt chokladen kallna, men inte stelna. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp. Vispa ihop cream cheese och choklad till kräm. Vispa i resten av grädden, 3 msk i taget.
Toppa marängen med krämen, garnera med bär, blommor och siktat florsocker strax före serveringen.
Recept från Mitt kök