Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med vit chokladkräm och bär

Pavlova är skapad av en kock på Nya Zeeland som blev förälskad i Anna Pavlova, en rysk prima ballerina. Efter föreställningen, gick han hem och bakade en marängtårta, lätt och luftig, som ballerinas kjol.

Lena Söderström
Pavlova med vit chokladkräm och bär
Pavlova med vit chokladkräm och bär
Pavlova med vit chokladkräm och bär
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 storaäggvitor
  • 3,5 dlströsocker

Fyllning

  • 2 dlvispgrädde
  • 100 gvit choklad- , hackad
  • 200 gcream cheese- exempelvis Philadelphia

Till garnering

  • 125 ghallon och/eller blåbär
  • ätbara blommor- ekologiskt odlade
  • myntablad
  • 12 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i sockret, 3 msk i taget tills marängsmeten blir styv och blank.

  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en rundel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg upp marängsmeten i mitten av rundeln och bred ut smeten inom rundelns ramar.

  4. Grädda marängen i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.

  5. Koka upp 1 dl av grädden i en liten släpplättstekpanna. Lägg i den hackade chokladen. Ta pannan från värmen och rör om tills chokladen är smält. Låt chokladen kallna, men inte stelna. Lägg cream cheese i en bunke och vispa den med elvisp. Vispa ihop cream cheese och choklad till kräm. Vispa i resten av grädden, 3 msk i taget.

  6. Toppa marängen med krämen, garnera med bär, blommor och siktat florsocker strax före serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök