Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så enkelt och så gott, och dessutom glutenfritt!
Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum, använd gärna köksmaskin monterad med en visp. Tillsätt vattnet och vispa ihop. Vispa i sockret, ca 2 msk i taget. Vispa marängmassan ca 5 minuter.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg marängsmeten inom rundel-ramarna och forma till en kulle. Gör en fördjupning i mitten med en matsked.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
Smält chokladen och låt den kallna, men inte stelna.
Vispa upp cream cheese i en bunke. Tillsätt chokladen och vispa ihop.
Fyll den kalla marängen med krämen. Garnera med bär, myntan och siktat florsocker.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök