Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med vit choklad- och cream cheesefrosting

Så enkelt och så gott, och dessutom glutenfritt!

Pavlova med vit choklad- och cream cheesefrosting
Pavlova med vit choklad- och cream cheesefrosting
Pavlova med vit choklad- och cream cheesefrosting
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4 storaäggvitor
  • 1 mskvatten
  • 3 dlsocker

Fyllning

  • 100 gvit choklad
  • 200 gcream cheese

Till garnering

  • 125 gblåbär
  • 45jordgubbar- eller hallon
  • myntablad
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd gärna köksmaskin monterad med en visp. Tillsätt vattnet och vispa ihop. Vispa i sockret, ca 2 msk i taget. Vispa marängmassan ca 5 minuter.

  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel på papperet, ca 20 cm i diameter. Lägg marängsmeten inom rundel-ramarna och forma till en kulle. Gör en fördjupning i mitten med en matsked.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.

  5. Smält chokladen och låt den kallna, men inte stelna.

  6. Vispa upp cream cheese i en bunke. Tillsätt chokladen och vispa ihop.

  7. Fyll den kalla marängen med krämen. Garnera med bär, myntan och siktat florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök