Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med passionsfruktscurd

Pavlova med passionsfruktscurd är en söt men samtidigt uppfriskande dessert. 

Pavlova med passionsfruktscurdPavlova med passionsfruktscurdPavlova med passionsfruktscurd
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvitvinsvinäger

Curd

  • 6passionsfrukter- (ca 1 dl juice)
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 3ägg
  • 2 dlströsocker
  • 75 gsmör

Fyllning

  • 0,5ananas
  • 1mango
  • 3passionsfrukter
  • 3 dlvispgrädde

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och ­vinäger och vispa till en slät maräng­smet. Klicka ut åtta runda ringar på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda ca 1 ½ timme. Låt marängerna kallna på galler.

  3. Curd: Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en ­finmaskig sil, mät till 1 dl. Blanda passionsfruktsjuice, citronsaft, smör och socker i en kastrull. Vispa ner äggen i blandningen. Sjud över medelvärme tills krämen har tjocknat. Sila genom finmaskig sil och låt kallna. Förvara i kylen.

  4. Skala ananasen och skär bort den ­grova stocken i mitten. Tärna fruktköttet. Skala, kärna ur och tärna mangon. Halvera och skrapa ut kärnorna ur passionsfrukten, blanda med ananas och mango.

  5. Vispa grädden. Toppa marängerna med passionsfruktscurd, vispad grädde, frukt och mynta precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?