Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk dessert som vi har gjort lite mer spännande genom att smaksätta fyllningen med lakritskarameller.
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget. Sikta ner florsocker, lite i taget, och vänd ner det i marängsmeten.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 18 cm i diameter. Dra upp kanterna med en palett eller slickepott så det blir ett fint mönster. Gör en fördjupning i mitten av rundeln.
Ställ in plåten längst ner i ugnen och sänk direkt ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängen i ca 1 ½ timme. Marängen blir mer genomgräddad och segare inuti ju längre den får stå. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.
Fyllning: Vispa vispgrädden. Lägg lime curd i mitten av marängen. Ev får du krossa marängen lite i mitten för att få ett djupare hål. Strö över karamellerna och toppa med grädden.
Garnera tårtan med blåbär, björnbär och fikon.