Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med lemon curd och jordgubbar

Recept på pavlova med lemoncurd. Gör gärna marängbotten i god tid, den håller sig 2-3 dagar i rumstemperatur. Förvara marängen övertäckt med till exempel bakplåtspapper.

Pavlova med lemon curd och jordgubbar
Pavlova med lemon curd och jordgubbar
Pavlova med lemon curd och jordgubbar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 3äggvitor- kylskåpskalla
  • 3 dlströsocker
  • 1 tskvitvinsvinäger

Kräm

  • 4 dltjock yoghurt- till exempel rysk eller turkisk
  • 2 mskflorsocker
  • 1 dllemon curd- på burk

Till garnering

  • 1 askjordgubbar- ½ liter
  • blommor- ekologiskt odlad jordgubbsplanta med
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt hälften av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget och vispa cirka 30 sekunder varje gång sockret tillsätts. Vispa i vinägern.

  2. Täck en plåt med bakplåtspapper och rita en ring 20-22 centimeter i diameter. Lägg på och bred ut marängen till en rundel, så att det formas en lite högre kant runtom.

  3. Sätt plåten på nedersta falsen i ugnen, sänk temperaturen till 100º. Grädda pavlovan cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.

  4. Häll yoghurten i en bunke. Blanda i siktat florsocker.

  5. Lägg marängbotten på ett fat. Fyll med lemon curd och toppa med yoghurten.

  6. Garnera med jordgubbar, jordgubbsblommor och blad. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök