Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pavlova med lemoncurd. Gör gärna marängbotten i god tid, den håller sig 2-3 dagar i rumstemperatur. Förvara marängen övertäckt med till exempel bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till hårt skum, använd elvisp. Tillsätt hälften av sockret och vispa 1 minut. Vispa i resten av sockret, 2 msk i taget och vispa cirka 30 sekunder varje gång sockret tillsätts. Vispa i vinägern.
Täck en plåt med bakplåtspapper och rita en ring 20-22 centimeter i diameter. Lägg på och bred ut marängen till en rundel, så att det formas en lite högre kant runtom.
Sätt plåten på nedersta falsen i ugnen, sänk temperaturen till 100º. Grädda pavlovan cirka 60 minuter. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
Häll yoghurten i en bunke. Blanda i siktat florsocker.
Lägg marängbotten på ett fat. Fyll med lemon curd och toppa med yoghurten.
Garnera med jordgubbar, jordgubbsblommor och blad. Sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök