Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En marängdröm uppkallad efter den ryska prima ballerinan Anna Pavlova. Om man vill kan man servera pavlovan med vispad grädde. Kyld limoncello, cava eller champagne passar bra att dricka till.
Pavlova: Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa upp äggvitan, tillsätt lite i taget av sockret och vispa kraftigt under tiden, vispa i vinägern. Vispa marängen i 2–3 minuter.
Vänd i majsstärkelse och vaniljsocker.
Fyll i en spritspåse med en liten slät tyll. Rita upp cirklar, cirka 10 centimeter i diameter, på ett bakplåtspapper på en plåt. Spritsa först en rund bottenplatta och spritsa sedan toppar i kanten cirkeln runt.
Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 110 grader. Grädda i 30 minuter.
Öppna ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i ytterligare cirka 30 minuter.
Ta ut marängerna och låt dem kallna på plåten.
Lemon curd: Vispa ihop ägg och äggula i en separat skål.
Blanda citronskal och saft i en kastrull med smör och socker. Värm tills smöret smält.
Dra av kastrullen från värmen och vispa i äggen. Värm försiktigt under kraftig vispning tills det börjar tjockna. Häll hastigt över lemon curden i en bunke. Sila av den och låt den kallna. Lägg curden i en spritspåse.
Servering: Spritsa lemon curd i marängerna, lägg i bär och pudra med hallonpulver. Garnera med färska örter och lite marängsmulor.
Recept från Mitt kök