Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med färskost och curd - enkel påsktårta med maräng

Lättbakad och vacker påsktårta som går bra att förbereda. Spritsa marängen till portionsstora fågelbon och fyll och garnera dem lagom till serveringen.

Pavlova med färskost och curd - enkel påsktårta med marängPavlova med färskost och curd - enkel påsktårta med marängPavlova med färskost och curd - enkel påsktårta med maräng
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 3 storaägg
  • 2,75 dlströsocker
  • 150 gfärskost
  • 34 mskvispgrädde
  • 4 msklemon curd- eller passionsfrukt curd

Garnering

  • chokladägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Rita en rundel, cirka 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en ugnsplåt.

  2. Vispa äggvitorna i en stor bunke till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa ihop. Vispa i resten av sockret i 3–4 omgångar.

  3. Bred cirka hälften av marängen, som en 8 cm bred krans i rundeln. Spritsa resten av marängsmeten till sex stycken fågelbon på kransen.

  4. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.

  5. Vispa ihop cream cheese och grädde i en bunke. Smaka av med 1 msk av curden. Klicka cirka 2 msk kräm i vaje fågelbo och ringla över resten av curden.

  6. Garnera med hela och krossade chokladägg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök