Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på pavlova med citronkräm och påskägg. Söt maräng och syrlig citron – en oslagbar kombination!
Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita upp en cirkel med diametern 26 cm.
Vispa vitorna till ett fast skum. Droppa ner vinägern under vispningen. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker och tillsätt lite i taget under vispning.Fortsätt vispa till en slät marängsmet.
Klicka och bred ut smeten på bakplåtspapperet. Dra ut marängsmeten mot kanterna så att det bildas en grop i mitten.
Sätt plåten i nedre delen av ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda ca 1 timme och 20 min. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. Låt bottnen kallna på galler och dra bort papperet.
Kräm: Skölj citronerna väl och finriv skalet ner i en kastrull. Pressa citronerna och späd med vatten så att det blir ca 3 1/4 dl vätska. Blanda ner det i kastrullen. Vispa ner majsstärkelse och socker. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Vispa i äggulorna och sjud blandningen under omrörning tills krämen tjocknat. Låt svalna i rumstemperatur.
Vispa grädden och vänd ner lite i taget i citronkrämen. (Det är viktigt att krämen svalnat, annars smälter grädden.)
Fördela citronkrämen på marängbottnen och låt tårtan stå i kylen ca 1 timme före servering. Garnera med chokladgodis.