Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med citronkräm, grädde och rostad kokos


Denna pavlova med citronkräm är min favorit av pavlovatårtor. Vilken gillar du bäst? Denna tårta kan förberedas i god tid men blir allra godast om man toppar den med citronkräm och grädde strax innan den ska serveras.

Pavlova med citronkräm, grädde och rostad kokos

Pavlova med citronkräm, grädde och rostad kokos

Pavlova med citronkräm, grädde och rostad kokos

Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 tskcitronsaft
  • 2 tskMaizenamjöl
  • 1 knivsuddsalt

Citronkräm

  • 3citroner
  • 2 dlströsocker
  • 3äggulor
  • 1ägg- helt
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlvispgrädde
  • 6passionsfrukter
  • 1 dlkokosflagor- rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Tillsätt halva mängden socker, citron, maizena och salt, vispa ytterligare en liten stund. Tillsätt resterande socker och vispa till en glansig, styv marängsmet.

  2. Rita upp en cirkel på ett bakplåtspapper, cirka 25 centimeter i diameter. Bred ut marängen och gör mitten lite djupare där fyllningen ska ligga. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i 1 timme. Stäng av ugnen men låt gärna marängen stå kvar ett par timmar eller över natten i eftervärmen. Marängen är klar när den känns lätt och släpper pappret.

  3. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet fint på två av dem. Dela citronerna och pressa ur saften. Blanda citron, citronskal och socker i en kastrull. Vispa äggen lätt och blanda ner i smeten. Sjud på svag värme under konstant vispning tills smeten tjocknar. Dra från plattan och rör i det mjuka smöret, tills det smält och citronkrämen är tjock och glansig. Låt svalna.

  4. Vispa grädden lätt. Lägg upp marängbotten på ett tårtfat. Toppa med citronkrämen och lättvispad grädde. Dela passionsfrukterna och skeda kärnorna på toppen av tårtan. Strö över kokosflagor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök