Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pavlova med blåbärscoulis

Den klassiska marängtårtan ­pavlova kan göras i många former, och toppas med de bär och frukter du gillar bäst.

Pavlova med blåbärscoulis
Pavlova med blåbärscoulis
Pavlova med blåbärscoulis
En pavlova är alltid rätt! Här har vi toppat den med blåbärscoulis. Foto: Fotograf Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1 dlströsocker- + 1,5 dl
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Blåbärscoulis

  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvatten
  • 100 gblåbär

Garnering

  • 2 dlvispgrädde
  • blåbär
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitor och 1 dl socker till mjukt skum i köksassistent eller med elvisp. Tillsätt 1 1/2 dl socker och citronsaft när smeten börjar tjockna. Fortsätt vispa till en fast och blank maräng­smet. Vänd ner majsstärkelsen med en slickepott.

  2. Klicka eller spritsa ut maräng­smeten i en fin form på en plåt med bakplåtspapper. Släta till toppen. Grädda i nedre delen av ugnen

    i ca 1 1/2 tim. Ta ut och låt kallna.

  3. Blåbärscoulis: Koka socker och vatten till en bärnstensfärgad karamell. Rör ner blåbären och koka upp. Låt sjuda i ca 5 min. Sila såsen genom en finmaskig sil. Låt kallna.

  4. Vispa grädden och bred den över marängbottnen. Ringla blåbärscoulis över marängen och lägg på blåbär. Pudra över florsocker och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: 

6 recept på pavlova & konditorns knep