Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den klassiska marängtårtan pavlova kan göras i många former, och toppas med de bär och frukter du gillar bäst.
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitor och 1 dl socker till mjukt skum i köksassistent eller med elvisp. Tillsätt 1 1/2 dl socker och citronsaft när smeten börjar tjockna. Fortsätt vispa till en fast och blank marängsmet. Vänd ner majsstärkelsen med en slickepott.
Klicka eller spritsa ut marängsmeten i en fin form på en plåt med bakplåtspapper. Släta till toppen. Grädda i nedre delen av ugnen
i ca 1 1/2 tim. Ta ut och låt kallna.
Blåbärscoulis: Koka socker och vatten till en bärnstensfärgad karamell. Rör ner blåbären och koka upp. Låt sjuda i ca 5 min. Sila såsen genom en finmaskig sil. Låt kallna.
Vispa grädden och bred den över marängbottnen. Ringla blåbärscoulis över marängen och lägg på blåbär. Pudra över florsocker och servera.
Läs också: