Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräsch och enkel tårta eller dessert med maräng, apelsincurd med smak av saffran och en god mascarponekräm. Marängen och curden kan förberedas innan. Lägg dock ihop den samma dag som den ska serveras.
Marängbotten: Sätt ugnen på 70 grader varmluft. Vispa äggvitorna till ett lätt skum och tillsätt strösocker, lite i taget. Vispa på högsta hastighet till en fast marängsmet. Vänd sedan ner florsockret till en fluffig smet. Rita en ring på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Fyll en spritspåse med marängsmeten.
Klipp ett snett hål i spritspåsen, ca 1 cm stort, och spritsa marängsmeten inuti ringen. Spritsa sedan lite mer runt sidorna så de blir lite högre än mitten. Smula över hälften av de frystorkade jordgubbarna. Grädda pavlovan i ca 4 timmar. Öppna ugnsluckan 2 gånger under gräddningstiden för att släppa ut fukt.
Apelsincurd: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Värm upp citronsaft, strösocker, apelsinskal och saffran i en kastrull på medelvärme. Tillsätt äggen under vispning och rör om tills krämen har tjocknat. Dra av kastrullen från plattan. Tillsätt gelatinbladet och smöret i bitar. Mixa sedan krämen jämn. Täck över curden och låt den stelna i kylen i minst 2 tim.
Mascarponekräm: Vispa ihop mascarpone, vispgrädde och florsocker till en spritsbar kräm.
Spritsa apelsincurden i mitten av marängbotten. Lägg på hälften av mangobitarna och spritsa på mascarponekrämen. Toppa med resten av mangon och physalis.