Recept av Ebru Kelebek
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på patlican ezmesi (auberginedipp på crostini). Den mjuka aubergineröran blir extra god på rostat bröd.
Sätt ugnen på 200°. Picka auberginerna med en gaffel. Tillaga dem på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 1 timme. Låt kallna.
Dra bort skalet och mosa aubergineköttet med en gaffel. Lägg moset i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Blanda auberginemoset med yoghurten.
Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt. Blanda vitlökspurén med persilja och olja. Krydda med peppar.
Skär baguetten i 12 skivor som rostas i ugn eller i brödrost. Klicka på röran och garnera med granatäppelkärnor.
Recept av Ebru Kelebek