Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini

Recept på patlican ezmesi (auberginedipp på crostini). Den mjuka aubergineröran blir extra god på rostat bröd.

Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini
Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini
Patlican ezmesi – auberginedipp på crostini
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1surdegsbaguette- liten (ca 20 cm)
  • 2auberginer- (à 400 g)
  • 4 mskturkisk yoghurt
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2 mskbladpersilja- hackad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskcitron- pressad, gärna ekologisk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 0,5granatäpple- kärnorna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Picka auberginerna med en gaffel. Tillaga dem på en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 1 timme. Låt kallna.

  2. Dra bort skalet och mosa aubergineköttet med en gaffel. Lägg moset i ett durkslag och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Blanda auberginemoset med yoghurten.

  3. Skala och skär vitlöken i bitar och mortla med flingsalt till en puré, eller riv vitlöken på rivjärn och blanda med salt. Blanda vitlökspurén med persilja och olja. Krydda med peppar.

  4. Skär baguetten i 12 skivor som rostas i ugn eller i brödrost. Klicka på röran och garnera med granatäppelkärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ebru Kelebek