Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är lättare att göra en god paté, än man kan tro.
Kör fiskbitarna i en matberedare tillsammans med salt till en jämn massa.
Tillsätt grädde och potatismjöl. Kör, tills du får en krämig smet.
Lägg plastfolie i en avlång ugnsfast form, låt plastfolien hänga utanför kanterna.
Dela smeten i två delar och blanda ner hummerköttet i den ena. Fyll ut med crabfish om du vill ha flera bitar. Lägg denna smet i formen.
Tillsätt dill i andra smeten eller ta undan 1 dl och blanda i dillen.
Lägg dillblandningen i en plastpåse eller spritspåse. Klipp hål och spritsa en eller två ränder i formen. Lägg pilgrimsmusslorna i en rad på längden i formen. Täck med resterande smet.
Smörj ett foliepapper med smör, lägg den smorda sidan på smeten. Försegla formen med foliepapper.
Grädda patén i ett vattenbad med varmt vatten i ugn på 200 grader ca 1 timme. Patén sufflerar men sjunker sedan ihop något.
Låt svalna och sedan vila i kylskåp minst ett dygn. Lägg gärna på en tyngd. Patén går lätt att vända upp på en skärbräda, då den är inslagen i plastfolie. Servera gärna med en kall sås på gräddfil, gräslök samt rom.
Byt hummerkött mot 150 g räkor i saltlag och pilgrimsmusslorna mot en god crabfish. Pressa ur överflödig vätska ur räkorna. Använd färdig hummerfond eller räkfond.
Recept från Mitt kök