Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi

Recept på Patates ve hellim mucveri (plättar med potatis och halloumi). Kombinationen potatis och halloumiost ger de krispiga plättarna en fin sälta. Servera direkt, annars blir plättarna sega.

Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi
Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi
Patates ve hellim mucveri – plättar med potatis och halloumi
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2potatisar
  • 200 ghalloumiost
  • 0,5 dldill- hackad
  • 0,5 dlbladpersilja- hackad
  • 1 dlvetemjöl
  • 2ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskrapsolja

Gör så här

  1. Skala potatisen. Grovriv potatis och halloumi. Blanda i örter och mjöl. Vispa äggen lätt och blanda ner i potatisblandningen. Krydda med salt och peppar.

  2. Stek plättar av smeten i olja i en stekpanna, 2–3 min på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: