Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Patatas à la riojana

Servera gärna stekta lammkotletter till den smakrika, rustika potatisgrytan.

Patatas à la riojana
Patatas à la riojana
Patatas à la riojana

Ingredienser

  • 1 kgpotatisar- små
  • 1gul lök- stor
  • 2vitlöksklyftor
  • 2paprika- röd
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1piri-piri (chilifrukter)
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 250 gchorizo- skivad
  • 4 dlvatten

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala lök och vitlök. Skiva löken och finhacka vitlöksklyftorna. Kärna ur och tärna paprikan.

  2. Stek potatisen i olja i en gryta under omrörning tills den fått färg, ca 10 min. Tillsätt lök och vitlök och låt steka med ca 5 min. Blanda ner paprika, salt och krossad piripiri och stek ytterligare 2 min .

  3. Tillsätt vin och chorizo. Koka 3 min. Häll på vatten så att det täcker och låt sjuda ca 10 min. Servera grytan i skålar.

Vad tyckte du om receptet?