Recept: Ana Cecilia Alvarez Restrepo och Daniela Alvarez Restrepo
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på patacones con hogao, friterad matbanan med tomatröra. Patacones är grön matbanan som plattas till och friteras. I Colombia har de flesta hushåll ett redskap i köket, som används till att platta till bananbitarna med. Hogao är en mild tomat- och lökröra som serveras som dipp till.
Hogao: Finhacka tomat och salladslök. Skala och finhacka den gula löken. Stek tomat, salladslök och gul lök i olja på medelvärme tillsammans med salt och socker, ca 30 min. Rör om då och då. Låt hogaon svalna.
Skala matbananen och skär dem i ca 3 cm breda bitar. Hetta upp oljan i en gryta till 160°. Fritera matbanan-bitarna i oljan tills de är gyllengula. Ta upp bananbitarna och låt svalna.
Lägg bananbitarna mellan två ark plastfolie. Tryck till med t ex en kavel så att bitarna blir till ca 3 mm tjocka kakor.
Höj oljans temperatur till 180°. Lägg tillbaka matbanankakorna i oljan och fritera ytterligare ca 2 min tills de är knapriga. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera patacones med hogao.
Recept: Ana Cecilia Alvarez Restrepo och Daniela Alvarez Restrepo