Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pata negra med svamptapenade

Recept på pata negra med svamptapenade. Pata negra är en extra fin skinka från Spanien. Den kan ersättas med serranoskinka eller annan lufttorkad skinka.

Pata negra med svamptapenadePata negra med svamptapenadePata negra med svamptapenade
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2030 skivorpata negra

Svamptapenade

  • 400 gblandsvamp
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsktimjan- plockad
  • 2 dlparmesan- riven
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • citronskal- rivet
  • parmesan- finstrimlad

Gör så här

  1. Dela skinkan i mindre bitar och fördela på fat med smörgåspapper mellan så att de inte klibbar ihop.

  2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök mjukt i smör ca 5 min. Mixa fräset med olivolja och timjan. Blanda i parmesanosten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  3. Garnera med rivet citronskal och parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?