Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastej på varmrökt lax

Elegant rätt som kan lagas i förväg. Man kan också servera den i en skål med rostade baguette runt om.

Pastej på varmrökt lax
Pastej på varmrökt lax
Pastej på varmrökt lax
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 gvarmrökt lax
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1citron- saft
  • 3 mskgravlaxsås
  • 1 burkforellrom- 80 g
  • körvel- hackad
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 1baguette

Gör så här

  1. Rensa bort skinn och ben från den varmrökta laxen. Lägg den i en matberedare tillsammans med crème fraiche, citronsaft och gravlaxsås.

  2. Mixa ett par varv på högsta hastighet. Det ska vara grovhackat om det mixas för länge blir det en puré. Krydda och strö över hackad körvel.

  3. Skiva baguetten och rosta den.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök