Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastéis de nata

Baka Portugals goda nationalkaka. Fyllningen påminner om crème brulée eller katalanska crema catalana.

Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Bottnar

    • 150 gmandelmjöl
    • 100 gsmör
    • 3 mskkokosmjöl

    Fyllning

    • 1,5 dlvispgrädde
    • 1 dlvatten
    • 1,5 dlsötströ
    • 1kanelstång
    • 0,5citron- finrivet skal
    • 4äggulor
    • 0,5 dlvispgrädde

    Gör så här

    1. Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Blanda ihop mandelmjöl, smör och kokosmjöl till en deg. Fodra små aluminiumformar (mazarinformar) med pajdegen och sätt dem på en plåt.

    3. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna.

    4. Fyllning: Sätt ugnen på 220 grader.

    5. Koka upp grädde, vatten, sötströ, kanel och citronskal och dra av från värmen.

    6. Rör ihop äggen med grädden och blanda ner.

    7. Häll upp äggstanningen i formarna med bottnarna och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter. Ta ut och låt svalna i formarna. Ställ in kakorna i kylen ett par timmar.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök