Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka Portugals goda nationalkaka. Fyllningen påminner om crème brulée eller katalanska crema catalana.
Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop mandelmjöl, smör och kokosmjöl till en deg. Fodra små aluminiumformar (mazarinformar) med pajdegen och sätt dem på en plåt.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Låt svalna.
Fyllning: Sätt ugnen på 220 grader.
Koka upp grädde, vatten, sötströ, kanel och citronskal och dra av från värmen.
Rör ihop äggen med grädden och blanda ner.
Häll upp äggstanningen i formarna med bottnarna och grädda mitt i ugnen i 6-7 minuter. Ta ut och låt svalna i formarna. Ställ in kakorna i kylen ett par timmar.
Recept från Mitt kök