Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad

Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad är troligtvis en av de enklaste pastarätterna du kan göra på 10 minuter. Ärterna kokar tillsammans med pastan och ingredienserna till såsen mixas snabbt och lätt slätt i en mixer – precis som en smoothie – och hälls över den kokta pastan och ärterna.

Pastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsalladPastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsalladPastasnäckor med spenatsås, ärter och vattenmelonsallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gpastasnäckor
  • 100 ggröna ärter- frysta
  • parmesan- ev

Spenatsås

  • 70 gbabyspenat
  • 0,5vitlöksklyfta
  • 2 dlhavremjölk- eller valfri mjölk
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 dlbasilika
  • 1 dlmynta
  • 1 dlsötmandlar
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Vattenmelonsallad

  • 400 gvattenmelon
  • 200 gkörsbärstomater- gula
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 mskmynta

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten i en stor kastrull och tillsätt de frysta ärterna när ca 2 min återstår av tillagningstiden.

  2. Spenatsås: Lägg alla ingredienser till spenatsåsen i en mixer och mixa slätt på hög hastighet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer örter, citron och salt.

  3. Sallad: Skär vattenmelon i kuber. Halvera körsbärstomaterna. Blanda melon, tomater, olja och citronsaft. Hacka myntan och blanda med tomater och melon.

  4. Sila av kokvattnet från pastan och ärterna. Häll tillbaka pastan och ärterna i kastrullen och häll över såsen. Rör om. Riv över parmesan om du vill. Servera pastan i skålar och toppa med vattenmelonsalladen.

Vad tyckte du om receptet?