Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasnäckor med ratatouille och fetaost

Pastasnäckor med ratatouille och fetaost kan enkelt lagas av saker som kanske blivit över i kylen. I tomatsåsen kan många små grönsakssnuttar användas.

Pastasnäckor med ratatouille och fetaost
Pastasnäckor med ratatouille och fetaost
Pastasnäckor med ratatouille och fetaost
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gpastasnäckor
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5zucchini
  • 3morötter
  • 2 mskolivolja
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 1 tskrosmarin
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlost- lagrad, riven
  • 75 gfetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och hacka lök och vitlök.  Skär zucchinin i bitar. Skala och hacka morötterna. Fräs lök och grönsaker i olja i en gryta ca 5 min. Häll på tomaterna, skölj ur burken med 1 dl vatten och häll i grytan. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Låt koka  under lock ca 10 min.

  3. Blanda pasta och grönsakssås i en ugnssäker form. Strö på riven ost och fetaost. Gratinera mitt i ugnen ca 12 min.

Vad tyckte du om receptet?