Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasnäckor fyllda med lammfärssås & ricotta


Fyllda. Pastasnäckor fyllda med mozzarella och ricotta serveras på en bädd av lammfärssås.

Pastasnäckor fyllda med lammfärssås & ricotta

Pastasnäckor fyllda med lammfärssås & ricotta

Pastasnäckor fyllda med lammfärssås & ricotta

WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 400 gpasta- stora stora snäckor
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 1 bitrotselleri
  • 400 glammfärs
  • 1 dlvitt vin
  • 2 burkartomater- hackade à 400 g
  • 1,5 dlkycklingbuljong
  • 80 gspenat- färsk
  • 400 gricotta
  • 2 dlparmesan- fint riven
  • 100 gmozzarella- riven
  • 1ägg
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • 46 mskpesto

Gör så här

  1. Koka pastan mjuk i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av och svalna. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och finhacka rotfrukterna.

  2. Hetta upp en panna med lite olja och fräs lök, grönsaker och lammfärs. Häll i vin, krossade tomater och buljong. Sjud i fem minuter tills det kokat ihop till en sås. Krydda och vänd ner spenaten. Fördela i botten på en ugnsfast form.

  3. Blanda ricotta, parmesan, mozzarella och ägg till en jämn kräm. Fyll pastasnäckorna med krämen och ställ dem på lammfärssåsen. Ställ in i ugnen på 200 grader i 15 minuter tills den fått fin färg.

  4. Ringla över pesto före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök