Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasås med sardeller och oliver

Recept på pastasås med sardeller och oliver. Här ska det vara små sardellfiléer och äkta grekiska kalamataoliver.

Pastasås med sardeller och oliverPastasås med sardeller och oliverPastasås med sardeller och oliver

Ingredienser

  • 450 gspaghetti

Till såsen

  • 7gula lökar- (800 g)
  • 3vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 2 burkarsardellfiléer- (à 53 g)
  • 1015kalamataoliver
  • 2 mskkapris

Till servering

  • svartpeppar- nymald
  • parmesan- finriven

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skala och skiva löken tunt. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp en traktörpanna med olja och fräs lök och vitlök på svag värme tills löken smälter och blir guldgul och glansig.

  2. Skär sardellfiléerna i mindre bitar, blanda ner dem i löken och låt fräsa under lock 4-5 minuter tills sardellerna smälter lite grann.

  3. Koka under tiden upp rikligt med vatten och salt (2 tsk/liter) i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka den al dente, så att den fortfarande är spänstig. Låt den rinna av i durkslag.

  4. Vänd ihop pasta och lökblandningen i pastakastrullen, rör i oliver och kapris. Fördela pastan på varma tallrikar. Vrid över lite nymald svartpeppar och servera genast med finriven parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?