Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasås med kassler och grönkål

Recept på krämig pastasås med kassler och grönkål, purjolök och paprika.

Pastasås med kassler och grönkålPastasås med kassler och grönkålPastasås med kassler och grönkål
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 350 gkassler
  • 1,5purjolök
  • 1vitlöksklyfta
  • 175 ggrönkål- strimlad
  • 2 mskrapsolja
  • 1röd paprika
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 kapselkycklingfond- t.ex Fond du chef
  • 2 mskbasilika- hackad
  • salt
  • peppar

Servera med

  • tagliatelle- kokt färsk
  • parmesan- hyvlad

Gör så här

  1. Skär kasslern i strimlor. Skär purjo­ löken i skivor. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Fräs purjolök, vitlök, grönkål och paprika i en gryta med olja. Tillsätt kassler, crème fraiche, kycklingfond och basilika. Låt grytan koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda med kokt tagliatelle och garnera med hyvlade parmesan­ flagor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på mer kassler? Spana in några av våra bästa recept här:

Läs mer:

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker 

8 superenkla pastarätter att laga till middag