Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pasta med rökt lax - med en sås på crème fraiche, citron och dill

Både smaken och pastans gröna färg gör sig väldigt bra tillsammans med den rökta laxen.

Pasta med rökt lax - med en sås på crème fraiche, citron och dill
Pasta med rökt lax - med en sås på crème fraiche, citron och dill
Pasta med rökt lax - med en sås på crème fraiche, citron och dill
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,5gul lök- liten
  • 1vitlöksklyfta- stor
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlvatten
  • 1,5fiskbuljongtärning
  • 0,5citron- saft, pressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 400 gtagliatelle- färsk
  • 200 grökt lax- skivad
  • 1 dldill- hackad

Tillbehör

  • 0,5gurka- urkärnad, hyvlad i strimlor

Gör så här

  1. Sätt på pastavattnet.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket ca 2 min i olja i en tjockbottnad kastrull.

  3. Tillsätt creme fraiche och rör om. Späd med vattnet, lägg i buljongtärningarna och blanda tills såsen blir jämn och slät.

  4. Rör ner pressad citron och låt sjuda 10 min. Smaka av med peppar.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  6. Strimla laxen. Lägg ner den i såsen och låt koka upp.

  7. Häll såsen över pastan och lägg i hälften av dillen. Rör om försiktigt och strö sedan över resten av dillen. Servera genast, gärna tillsammans med ett glas vitt vin.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här!

Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker