Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasås med ädelost och broccoli

Recept på pastasås med ädelost och broccoli. Alla vet att ost, broccoli och päron passar bra ihop. Här är en mättande pastasås med strimlad skinka och broccoli.

Pastasås med ädelost och broccoliPastasås med ädelost och broccoliPastasås med ädelost och broccoli
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 280 gfullkornspasta- penne eller fusilli, Kungsörnens
  • 200 gbroccoli
  • 2,5 dlädelostsås- Kelda eller ostsås
  • 150 gskinka- strimlad rökt eller kassler
  • 2päron- fint tärnade, gärna hårda
  • 1sallad- påse, blandad (ca 150 g)
  • 1cocktailtomater- i ask (250 g)
  • 2paprikor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Dela broccolin i små buketter och koka dem mjuka i saltat vatten några minuter. Mixa broccolin. Koka upp såsen och lägg ner den mixade broccolin och skinkan. Värm.

  3. Blanda ner päron och servera med kokt pasta och sallad med halverade tomater och tärnade paprikor.

Vad tyckte du om receptet?