Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad niçoise – recept på lättlagad pasta

Pastasallad niçoise innehåller salta smaker i en härlig kombo. Häll dressingen i en separat burk med lock och ta med ut.

Pastasallad niçoise – recept på lättlagad pasta
Pastasallad niçoise – recept på lättlagad pasta
Pastasallad niçoise – recept på lättlagad pasta
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gpastaskruvar- gärna ärt- eller bönpasta
  • 300 gharicots verts
  • 2ägg
  • 200 gkörsbärstomater
  • 0,5gurka
  • 1rödlök- liten
  • 2 burkartonfisk i olja- (à 200 g)
  • 12sardellfiléer
  • 1,5 dlkalamataoliver

Dressing

  • 0,75 dlolivolja
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskhonung
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.

  2. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten 2–3 min. Låt rinna av och svalna.

  3. Mjukkoka  äggen. Spola dem i kallt vatten, skala och skär dem i klyftor.

  4. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär den i skivor. Skala och skiva löken tunt.

  5. Blanda alla ingredienser utom äggklyftorna i en stor skål eller burk med lock.

  6. Dressing: Vispa ihop olja, vinäger, senap och honung. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar.

  7. Servera salladen med ägg, dressing och bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pastasallad? Spana in några av våra bästa recept här: 

Läs mer:

Expertens tips: Så gör du godaste potatissalladen
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker