Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med skinka och mozzarella

Klassiskt recept på pastasallad med italienska ingredienser­ som mozzarella, lufttorkad skinka, tomater,­ rucola och basilika.

Pastasallad med skinka och mozzarella
Pastasallad med skinka och mozzarella
Pastasallad med skinka och mozzarella
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gpennepasta
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 3salladslökar
  • 2tomater
  • 2nektariner
  • 200 gcocktailmozzarella- ca
  • 50 grucola
  • 1basilika
  • 150 glufttorkad skinka- skivad, ca
  • parmesan
  • 0,5 dlpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av. Blanda med olivolja,­ balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.­

  2. Strimla löken. Skär tomater och nektariner i mindre bitar.

  3. Blanda i lök, tomater, nektariner och mozzarella. Vänd ner rucola och basilikablad vid servering. Lägg upp salladen och fördela skinkan­ runtom. Strö över hyvlad parmesan och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök