Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med rostade grönsaker

Recept på pastasallad med rostade morötter och färska örter. Den här är en riktig bjudsallad som smakar sommar. Servera den ljummen eller kyld tillsammans med en god krämig sås vid sidan av.

Pastasallad med rostade grönsakerPastasallad med rostade grönsakerPastasallad med rostade grönsaker
Pastasallad med rostade morötter. Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 300 gpasta- liten, t ex orzo
  • 2 dlbladpersilja- finhackad
  • 4 mskpressad citron
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 knippamorötter- med blast
  • 1 tsktimjan- hackad
  • 11,5 tskflingsalt

Grönsaker

  • 48gröna sparrisar
  • 1rödlök
  • 200 gbroccoli- gärna bella verde
  • 12sockerärter
  • 6rädisor
  • 23 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • 45 kvistarörter- t ex oregano
  • 1 krmnymald svartpeppar

Tillbehör

  • all-round sås

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda pastan med persilja, citronsaft och 2 msk olja.

  2. Sätt ugnen på 225º. Ansa och halvera morötterna, låt gärna en bit av blasten vara kvar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och krydda med rosmarin och salt. Rosta mitt i ugnen i 15-20 min.

  3. Grönsaker: Ansa och skär sparrisen i bitar. Skala och skiva löken. Ansa och skär broccolin i avlånga bitar längs med. Halvera sockerärterna. Ansa och halvera rädisorna, låt gärna en bit av blasten vara kvar.

  4. Fräs sparris, lök och broccoli i olja i 3-5 min. Tillsätt sockerärter och rädisor och fräs i ca 1 min. Smula över flingsalt.

  5. Blanda pasta, morötter och grönsaker. Garnera med örter och peppar. Servera med såsen vid sidan av.

Vad tyckte du om receptet?