Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mättande och lättlagad pastasallad som passar fint en het sommardag. Det går jättebra att variera med grön pesto eller olivtapenade.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll bort kokvattnet och spola av pastan i kallt vatten. Rosta pinjenötterna i en torr, medelvarm stekpanna tills de fått fin färg.
Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i mindre bitar. Häll bort spadet från tonfisken.
Röra: Rör ihop ricotta, pesto, citronsaft, salt och peppar. Värm vattnet i mikron och blanda ner i röran.
Vänd ihop pasta, röra, lök, tomater, tonfisk och hälften av basilikan. Lägg upp på ett fat och toppa med pinjenötter, kapris och resten av basilikan.