Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med röd pesto, ricotta, tonfisk och pinjenötter

En mättande och lättlagad pastasallad som passar fint en het sommardag. Det går jättebra att variera med grön pesto eller olivtapenade.

Pastasallad med röd pesto, ricotta, tonfisk och pinjenötter
Pastasallad med röd pesto, ricotta, tonfisk och pinjenötter
Pastasallad med röd pesto, ricotta, tonfisk och pinjenötter
Lättlagad pastasallad med tonfisk, röd pesto och kapris Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gpasta- färsk, eller 300 g torkad pasta, gärna fusilloni
  • 30 gpinjenötter
  • 1 litenrödlök
  • 400 gtomater- gärna i olika storlekar och färger
  • 2 burkartonfisk i vatten- (à 200 g)
  • 1 krukabasilika

Röra

  • 1 burkricottaost- (250 g)
  • 1 burkröd pesto- (130 g)
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 2 mskvatten

Garnering

  • 1 dlcocktailkapris- små, eller vanlig kapris

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll bort kokvattnet och spola av pastan i kallt vatten. Rosta pinjenötterna i en torr, medelvarm stekpanna tills de fått fin färg.

  2. Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i mindre bitar. Häll bort spadet från tonfisken.

  3. Röra: Rör ihop ricotta, pesto, citronsaft, salt och peppar. Värm vattnet i mikron och blanda ner i röran.

  4. Vänd ihop pasta, röra, lök, tomater, tonfisk och hälften av basilikan. Lägg upp på ett fat och toppa med pinjenötter, kapris och resten av basilikan.

Vad tyckte du om receptet?