Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med pesto, pinjenötter och parmesan

Det här receptet har jag fått från en italiensk vän som kallade det för fattigmanspesto - ricetta antica! Meningen är att dryga ut peston med riven potatis och ge den tjockare konsistens. Mums!

Pastasallad med pesto, pinjenötter och parmesanPastasallad med pesto, pinjenötter och parmesanPastasallad med pesto, pinjenötter och parmesan
Pastasallad med matig potatispesto och pinjenötter Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 300 gpasta- t ex skruvar
  • 68potatisar- kokta, skalade, kalla

Pesto

  • 2 krukorbasilika
  • 1vitlöksklyfta
  • 1,5 dlpinjenötter
  • 2 dlolivolja
  • 2potatisar- kokta, skalade, kalla
  • 50 gparmesanost- färskriven
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 1 dlparmesanost- flagad
  • 2 mskpinjenötter- rostade
  • 0,25 krukabasilika

Gör så här

  1. Pesto. Mixa basilika, skalad vitlök och pinjenötter i matberedare. Häll i oljan under maskinens gång. Häll peston i en skål. Riv potatis och parmesanost och bland ner i såsen. Krydda med salt.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackning. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda pasta och pesto. Skär potatisen i bitar och blanda den med pastan.

  3. Toppa pastan med parmesanflagor, nötter och basilika.

Vad tyckte du om receptet?