Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med lax, stenbitsrom och rödvinsvinägrett

Pastasallad är något vi älskar! Pastasallad till buffén, pastasallad till picknicken eller som perfekt sommarlunch. I det här receptet på pastasallad ger rödvinsvinägretten den här lyxiga pastasalladen en speciell fräschör.

Pastasallad med lax, stenbitsrom och rödvinsvinägrett
Pastasallad med lax, stenbitsrom och rödvinsvinägrett
Pastasallad med lax, stenbitsrom och rödvinsvinägrett
Annika Broman

Ingredienser

  • 250 gpasta- till exempel cotelli grande
  • 200 grökt lax
  • 2avokado
  • 50 grucola
  • 1 litenrödlök
  • 1 mskdill- finhackad
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 1 burkstenbitsrom- eller löjrom

Vinägrett

  • 3 mskolivolja
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- grovkornig
  • svartpeppar- grovkornig

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt pastan svalna.

  2. Blanda olivolja, rödvinsvinäger, salt och grovkornig svartpeppar till en vinägrett.

  3. Skär laxen i breda strimlor och avokadon i stora tärningar. Blanda pasta, rödvinsvinägrett, lax, avokado och rucola i en skål.

  4. Bred ut salladen på ett uppläggningsfat. Hacka rödlöken och strö den ovanpå salladen tillsammans med dill och persilja. Klicka på stenbitsrom och strö på lite grovkornig svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök