Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och färskost

Underbart god sallad som passar på sommaren. Det är gott att göra dressingen med grov dijonsenap. Den har mycket smak och det är härligt med de knastriga senapsfröna.

Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och färskost
Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och färskost
Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och färskost
Pastasallad med lax och senapsvinägrett. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gvarmrökt lax
  • 300 gpasta- t ex fusilli
  • 150 gharicots verts
  • 150 gvaxbönor
  • 1 knippagräslök
  • 100 gnaturell färskost
  • 1 mskvatten

Vinägrett

  • 2 mskdijonsenap- grov
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa bönorna. Låt dem koka med pastan när ca 2 min återstår av koktiden.

  2. Vinägrett: Blanda ihop senap, vinäger och socker i en stor skål. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  3. Spola hastigt av pasta och bönor med kallt vatten och vänd ner i vinägretten. Bryt laxen bitar och blanda ner den i skålen.

  4. Finstrimla hälften av gräslöken. Blanda ut osten med vattnet och blanda i gräslöken. Grovstrimla resten av gräslöken och strö den över salladen. Servera salladen med gräslöksfärskost. 

Vad tyckte du om receptet?