Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med kyckling

Pastasallad med currykyckling, chutney och cashewnötter. Poulärt på varje buffé, en även på sportlov eller utflykter.

Pastasallad med kycklingPastasallad med kycklingPastasallad med kyckling
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 500 gpenne-pasta
  • 2kycklingar- grillade
  • 1paprika- röd
  • 1 burkmajs- (ca 300 g)
  • 1purjolök- (ca 5 cm) bit
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1 dlmajonnäs
  • 3 mskmango chutney
  • 2 tskcurry
  • 1 tsksalt
  • 100 gcashewnötter- salta

Garnering

  • 1apelsin
  • krussallad
  • mangoldskott

Gör så här

  1. Koka pastan enlig anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt pastan rinna av.

  2. Ta bort skinn och ben från kycklingarna. Skär köttet i mindre bitar.

  3. Kärna ur och strimla paprikan. Låt majsen rinna av. Ansa och finstrimla purjolöken.

  4. Blanda yoghurt och majonnäs och smaka av med mango chutney, curry och salt. Vänd i kyckling, paprika, majs, purjo och nötter.

  5. Skölj apelsinen i ljummet vatten och skär den i klyftor. Riv salladen i bitar och lägg den på ett fat tillsammans med mangoldskotten. Lägg på pastasalladen och garnera med apelsinklyftor.

Vad tyckte du om receptet?