Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pastasallad gör sig väldigt bra på både till lunch och middag, som sommarsallad eller som matig buffésallad. Här är ett recept med godsaker som grillad kyckling, champinjoner, färska örter och kronärtskocka.
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa, dela och stek champinjonerna i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
Låt kronärtskockshjärtan rinna av i en sil och dela dem i bitar. Dela cocktailtomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sila av kokvattnet och låt rinna av i ett durkslag.
Örtdressing: Mixa samman majonnäs, vinäger, gräddfil och örter i en bägare med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med örtdressingen i en stor skål. Tillsätt kycklingen, champinjoner, kronärtskockshjärtan, tomater och paprikor. Lägg upp på stort fat varvat med blandade sallatsblad. Garnera med färsk basilika och parmesanflagor.
Recept från Mitt kök