Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik

Smaksätt pastan med körvelolja och blanda med sallat, spenat, smörstekta sommarkantareller, tomater, skivad purjolök och skinn- och benfri rökt sik. Somrigt och gott! Körveln kan bytas ut mot vattenkrasse eller gräslök.

Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik
Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik
Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 gpasta- fusilli

Körvelolja

  • 2 mskkörvel- färsk
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tskäppelcidervinäger
  • salt- peppar

Till servering

  • 250 gkantareller
  • 2 msksmör
  • salt- peppar
  • 50 grucola
  • 50 gspenat- färsk
  • 5 cmpurjolök
  • 150 gtomater- i olika färger
  • 2rökt sik

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag.

  2. Mixa samman körvel, olja, vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med körveloljan.

  3. Smörstek kantarellerna. Salta och peppra. Varva rucola, spenat, skivad purjolök, pasta, kantareller och delade tomater på tallrikarna. Lägg bitar av skinn- och benfri rökt sik ovanpå. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök